Zomer project

In de zomer van 2013 zijn we voor het eerst met een groep van 19 personen naar Huedin geweest, waar we in samenwerking met plaatselijke middelbare scholieren een driedaagse vakantie-bijbelweek voor de Roma-kinderen hebben verzorgd.


Tijdens deze week is de Bijbelse liefdesboodschap aanschouwelijk gemaakt door toneelstukjes, samenzang en videofilmpjes over Bijbelse heldenfiguren. We zijn gezamenlijk met de kinderen gestart, hebben een bijbelverhaal verteld en liedjes gezongen.


Vervolgens zijn de kinderen in leeftijdsgroepen opgesplitst om met elkaar onder leiding te knutselen en buiten spelletjes te doen. Ter afsluiting van iedere dag kreeg elk kind een lunchpakket en een kleine verrassing.


Het was hartverwarmend te zien hoe de kinderen hiervan genoten en hoe er heel voorzichtig relaties en vriendschappen ontstonden, zoals tussen de meewerkende jongeren uit de gemeente van Pastor Lajos en de Nederlandse jongeren.


Afgelopen jaar (2018) waren we voor de zesde keer in Roemenië waar we weer een vakantie bijbelweek hebben verzorgd, en zijn de onderlinge relaties weer versterkt.


Vanuit de werkgroep die zich toelegt op de contacten met de gezinnen is een project met Roma-vrouwen gedaan, waarin creativiteit en de Bijbel centraal stonden. Het verdiepen van de contacten die er sinds 2013 zijn, het opbouwen van nieuwe relaties, en er gewoon te zijn voor deze gezinnen als blijk van onze liefde voor hen, maakt een groot verschil. Wij willen de liefde van Jezus zichtbaar maken onder de Roma- bevolking door onze betrokkenheid te tonen bij hun wel en wee.

 

Helaas is er nog altijd veel nood, en wij beseffen dat wij onmogelijk iedereen op korte termijn voldoende kunnen steunen. Maar we bidden voortdurend om wijsheid om diegenen die de steun het hardste nodig hebben spoedig te kunnen helpen waar en hoe dit voor ons mogelijk is.


Op langere termijn willen we pastor Lajos Olah blijven ondersteunen in de bediening die hij nu heeft en wat er daarbij in de toekomst op zijn pad komt.

Klik hier om het blog van de afgelopen jaren te bekijken.

20180722-201418 dsc00266 dsc-0979 20180724-155737